Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Petelca, Galina | |
dc.contributor.author | Petelca, Oleg | |
dc.date.accessioned | 2018-05-14T08:06:21Z | |
dc.date.available | 2018-05-14T08:06:21Z | |
dc.date.issued | 2007 | |
dc.identifier.citation | Petelca, Galina, Petelca, Oleg. Realizări şi tendinţe în dezvoltarea strategiilor sectorului de prelucrare a laptelui din Republica Moldova / G. Petelca, O. Petelca // Analele Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi. Serie nouă. – Bălţi, 2007. – Fasc. a. : Economie, T. 21. – P. 121-125. – ISBN 978-9975-9555-9-1-4. | ro |
dc.identifier.uri | http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/3886 | |
dc.description.abstract | Sectorul de fabricare a produselor lactate este unul din cele mai importante sectoare ale economiei naţionale, datorită importanţei sale pentru alimentarea populaţiei. Lactatele constituie produse de neînlocuit în raţionul alimentar al omului. Acest lucru însă se referă doar la produsele lactate integrale. Potrivit recomandărilor medicilor o persoană trebuie să consume într-un an 320 kg de lapte şi produse lactate. însă acum populaţia Moldovei consumă în mediu câte 149 kg, ceea ce constituie mai puţin de 50% din norma anuală de consum. | ro |
dc.language.iso | ro | ro |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internațional | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | competitivitate întreprinderii | ro |
dc.subject | economie alimentară | ro |
dc.subject | industrie alimentară | ro |
dc.subject | produse lactate | ro |
dc.title | Realizări şi tendinţe în dezvoltarea strategiilor sectorului de prelucrare a laptelui din Republica Moldova [Articol] | ro |
dc.type | Article | ro |
The following license files are associated with this item: