Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/5342
Title: Kochkunst: fachsprache der gastronomie [Articol]
Authors: Bologa, Ana
Chira, Oxana, conducător şt.
Keywords: limbaj de specialitate
domeniu gastronomic
internaționalism
origine
limbaj gastronomic
vocabular
cultură
frazeologism
Issue Date: 2021
Publisher: USARB
Citation: Bologa, Ana. Kochkunst: fachsprache der gastronomie / A. Bologa ; conducător şt.: Oxana Chira // Interuniversitaria : Materialele Conferinţei Ştiinţifice a Studenţilor, Ed. a 17-a, 23 aprilie 2021. – Bălţi : Centrul editorial universitar, 2021. – Vol. 1. – P. 283-291. – ISBN 978-9975-50-241-2.
Abstract: Termenul gastronomie se definește nu doar prin arta de a găti, ci și prin relația dintre cultură și alimentație. Studiul terminologiei gastronomice, care se caracterizează prin termenii de specialitate specifici acestui domeniu, prezintă un mare interes, întrucât domeniul gastronomiei se află în continuă schimbare, ceea ce are drept rezultat apariția unor termeni noi. Termenii gastronomici, la rândul lor, însoțiți de rețetele acestora, au tendința de a călători dintr-o cultură în alta, respectiv dintr-o imbă în alta. Astfel, demersul de față are drept scop de a analiza influența altor culturi asupra limbajului de specialitate gastronomic german.
URI: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/5342
Appears in Collections:Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bologa_Ana_Kochkunst.pdf341,8 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons