Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/3886
Title: Realizări şi tendinţe în dezvoltarea strategiilor sectorului de prelucrare a laptelui din Republica Moldova [Articol]
Authors: Petelca, Galina
Petelca, Oleg
Keywords: competitivitate întreprinderii
economie alimentară
industrie alimentară
produse lactate
Issue Date: 2007
Citation: Petelca, Galina, Petelca, Oleg. Realizări şi tendinţe în dezvoltarea strategiilor sectorului de prelucrare a laptelui din Republica Moldova / G. Petelca, O. Petelca // Analele Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi. Serie nouă. – Bălţi, 2007. – Fasc. a. : Economie, T. 21. – P. 121-125. – ISBN 978-9975-9555-9-1-4.
Abstract: Sectorul de fabricare a produselor lactate este unul din cele mai importante sectoare ale economiei naţionale, datorită importanţei sale pentru alimentarea populaţiei. Lactatele constituie produse de neînlocuit în raţionul alimentar al omului. Acest lucru însă se referă doar la produsele lactate integrale. Potrivit recomandărilor medicilor o persoană trebuie să consume într-un an 320 kg de lapte şi produse lactate. însă acum populaţia Moldovei consumă în mediu câte 149 kg, ceea ce constituie mai puţin de 50% din norma anuală de consum.
URI: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/3886
Appears in Collections:Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Petelca_realizari.pdf2,47 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons