Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/3343
Title: Eufemismele în limbajul actual: particularităţi structurale, semantice şi de utilizare. Specialitatea: 621.04. Lexicologie şi lexicografie; terminologie şi limbaje specializate; traductologie (limba română) : Autoreferatul tezei de doctor în filologie
Authors: Chira, Oxana
Keywords: eufemisme
limbaj actual
Issue Date: 2016
Publisher: USARB
Citation: Chira, Oxana. Eufemismele în limbajul actual: particularităţi structurale, semantice şi de utilizare. Specialitatea: 621.04. Lexicologie şi lexicografie; terminologie şi limbaje specializate; traductologie (limba română) : Autoreferatul tezei de doctor în filologie / Oxana Chira ; Academia de Ştiinţe a Moldovei ; Institutul de Filologie. - Bălţi, 2016. - 30 p.
Abstract: Actualitatea lucrării este determinată, întîi de toate, de faptul că fenomenul eufemiei nu s-a bucurat de o cercetare multilaterală în lingvistica românească. Aceasta, pe de o parte, iar, pe de altă parte, trebuie să menționăm că necesitatea examinării lor este dictată nu doar de existența fenomenului ca atare, dar și de rolul lor deosebit în procesul de comunicare. Scopul principal al lucrării constă, așadar, în descrierea unuia dintre elementele esențiale ale antinomiei ce vizează relația interdicție-noninterdicție, și anume eufemismul, insistînd pe faptul că eufemismele constituie un strat lexical important, ce are menirea de a completa locurile vacante din cadrul sistemului limbii.
URI: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/3343
Appears in Collections:Autoreferate

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chira autoreferat.pdf486,01 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons