Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/2206
Title: Obţinerea peliculelor subţiri de oxizi pe suprafeţele metalice ale aliajelor de fier, cupru, aluminiu şi titan, cu aplicarea descărcărilor electrice în impuls. Specialitatea Ştiinţifică 242.05 Tehnologii, procedee şi utilaje de prelucrare : Tz. doct. în tehnică
Authors: Ojegov, Alexandr
Topală, Pavel
Stoicev, Petru
Keywords: prelucrarea materialelor
teze de doctorat
descărcări electrice în impuls
suprafeţe metalice
Issue Date: 2014
Citation: Ojegov, Alexandr. Obţinerea peliculelor subţiri de oxizi pe suprafeţele metalice ale aliajelor de fier, cupru, aluminiu şi titan, cu aplicarea descărcărilor electrice în impuls. Specialitatea Ştiinţifică 242.05 Tehnologii, procedee şi utilaje de prelucrare : Tz. doct. în tehnică / Alexandr Ojegov ; conducător şt.: Pavel Topală, Petru Stoicev ; Univ. Tehn. a Moldovei. -Ch. , 2014. - 164 p. : tab., fig., fot., an., verso f. alb.: Bibliogr.: p. 116-127.
Abstract: Scopul tezei este elaborarea tehnologiei obţinerii peliculelor subţiri de oxizi pe suprafeţele metalice ale aliajelor de fier, cupru, aluminiu şi titan, cu aplicarea DEI în vederea sporirii rezistenţei electrice de suprafaţă şi rezistenţei la coroziune a pieselor executate din ele. Obiectivele lucrării: elaborarea modelului fizic de formare a peliculelor de oxizi pe suprafeţele metalice cu aplicarea DEI; cercetarea teoretică şi experimentală a condiţiilor de formare a peliculelor subţiri de oxizi pe suprafeţele materialelor metalice cu aplicarea DEI; stabilirea legităţilor de bază ale procesului de formare a peliculelor de oxizi în funcţie de materialul piesei şi regimul tehnologic de prelucrare; determinarea unor proprietăţi funcţionale a peliculelor formate şi stabilirea domeniilor de aplicabilitate; proiectarea şi elaborarea unor machete de utilaje pentru realizarea tehnologiei de prelucrare superficială a materialelor cu aplicarea DEI; elaborarea recomandaţiilor tehnologice privind implementarea tehnologiei elaborate.
URI: http://dspace.usarb.md:8080/jsplui/handle/123456789/2206
Appears in Collections:Teze de doctorat

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tz_doct.pdfhttp://tinread.usarb.md:8888/tinread/fulltext/ojegov/tz_doct.pdf7,66 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons