Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/1739
Title: Cercetări privind modificarea structurală, a compoziţiei chimice şi microgeometriei suprafeţelor pieselor în regimul de întreţinere a descărcării electrice în impuls pe pete electrodice "reci" şi "calde" [Articol]
Authors: Topală, Pavel
Balanici, Alexandru
Keywords: prelucrare electrică a materialelor
descărcări electrice
Issue Date: 2008
Publisher: USARB
Citation: Topală, Pavel. Cercetări privind modificarea structurală, a compoziţiei chimice şi microgeometriei suprafeţelor pieselor în regimul de întreţinere a descărcării electrice în impuls pe pete electrodice "reci" şi "calde" / Pavel Topală, Alexandru Balanici // Fizică şi tehnică : procese, modele, experimente : rev. şt. a profilului de cercetare „Proprietăţile fizice ale substanţelor în diverse stări”. - 2008. - Nr 2. - P. 81-90.
Abstract: Tema de cercetare are ca obiectiv studiul fundamental şi aplicativ al fenomenelor electroerizive în dezvoltarea de mai departe a tehnologiilor neconvenţionale de prelucrare a materialelor. Rezultatele prezentate se aplică la modificarea microgeometriei suprafeţelor pieselor în vederea sporirii proprietăţilor de absorbţie şi emisie, cît şi durificarea straturilor de suprafaţă la adîncimi mici.
URI: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/1739
Appears in Collections:Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
topala_fizteh_2008_2.pdf201,98 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons