Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/1727
Title: Cercetarea compoziţiei fazice a acoperirilor din molibden pe fier şi oţel la prelucrarea prin scîntei electrice [Articol]
Authors: Pereteatcu, Pavel
Ojegov, Alexandr
Gherţriken, Dina
Mazanco, Vladimir
Keywords: aliere prin scîntei electrice
cercetarea compoziţiei fazice
metoda spectroscopiei Mössbauer
Issue Date: 2008
Publisher: USARB
Citation: Cercetarea compoziţiei fazice a acoperirilor din molibden pe fier şi oţel la prelucrarea prin scîntei electrice / Pavel Pereteatcu, Alexandr Ojegov, Dina Gherţriken, Vladimir Mazanco // Fizică şi tehnică : procese, modele, experimente : rev. şt. a profilului de cercetare „Proprietăţile fizice ale substanţelor în diverse stări”. - 2008. - Nr 2. - P. 44-48.
Abstract: A fost studiată prin metoda spectroscopiei Mössbauer, analizei radiometrice şi röngenostructurale penetrarea atomilor şi formarea fazelor de tranziţie în zona de interacţiune a metalului de bază cu acoperire. A fost stabilită diferenţa în formarea fazelor şi viteza de migrare a atomilor pentru fier şi oţel, investigate pentru a arăta influenţa atomilor de carbon asupra transferului de masă. Au fost determinate fazele de tranziţie în straturile de material a suprafeţei durificate obţinute la prelucrarea prin scîntei electrice.
URI: http://dspace.usarb.md:8080/jspui/handle/123456789/1727
Appears in Collections:Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
pereteatcu_fizteh_2008_2.pdf124,96 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons